Često postavljanja pitanja o tuningu motocikala

 
Da li je tuning motocikla štetan?

 

Jedan je uvjet UVIJEK najvažniji: motor i svi agregati moraju biti 100% ispravni. Isto tako, vrlo je važno napomenuti da vlasnik motocikla mora brinuti o održavanju motora i vitalnih dijelova istog, te poslušati savjet tunera ukoliko uoči potencijalne probleme ili kvarove. Naš posao je da napravimo kvalitetnu i sigurnu tuning mapu, koja će pouzdano i svrhovito raditi kod 100% ispravnog motocikla. Ukoliko to nije slučaj, i ukoliko se ustanovi da je problem u motociklu, tuner ne može snositi odgovornost radi toga.

 

Zašto proizvođači sami ne povećaju snagu motocikla?

 

Svaki motocikl napravljen je s izvjesnom dozom rezerve. Radi se o tome da proizvodjač prodaje taj motocikl na raznim tržištima širom svijeta. Zbog različitih klimatskih uvjeta (porastom nadmorske visine pada tlak, te je zrak rjeđi i siromašniji kisikom, te pada i snaga motocikla, različitih kvaliteta goriva, različitih poreznih ograničenja (snaga u kW), servisnim intervalima ovisno o nabrojanome itd… Proizvodjači vode brigu prvenstveno o zakonskim ograničenjima u vidu EURO normi radi ispušnih plinova te snazi motocikla radi više ili niže porezne skupine, pa svaki motocikl doslovno prigušuju prije izlaska na tržište. Mi tu rezervu iskorištavamo na najbolji i najsigurniji mogući način.

 

Da li imam garanciju na ”chipiranje”?

 

Naravno, mi na svoj proizvod dajemo garanciju 3 godina. U tom periodu garantiramo da će naš proizvod besprijekorno funkcionirati. Kako je riječ o softveru, koji mora biti nepromjenjiva konstanta unutar ECUa (osim nekih podataka koje ECU zapisuje sam, ali se ne odnose na parametre rada motora), slobodno možemo dati i doživotnu garanciju, jer se softver ne može pokvariti. No, općenitu garanciju motocikla ne dajemo, jer mi motocikl nismo proizveli.